18 Şubat 2013 Pazartesi

Yeni leziz notumuz Karadeniz yöresinden.Karadeniz yemekleri yapan, hamsi çeşitleri, pide çeşitleri ve yöresel yemekler bulabileceğinzi gitmeyi sevdiğimiz güzel bir mekan Sisore. Daha önce aynı şekilde hizmet veren Nur Abla'dan bahsetmiştik. Yine sadece pide üzerine hizmet veren ve bizce efsane olan Lider Pide'den de bahsetmiştik. Sisore Karadeniz yöresine ait bütün lezzetleri bir arada sunuyor. Daha çok Nur Abla gibi demeliyiz sanırım.


Merkezleri Kavacıkta Orhan Veli Kanık Caddesinde. Resimde gördüğünüz yer merkezleri. Şubeleri ise Kozyatağında İnönü Caddesinde. Aşağıda Menüde de görebileceğiniz gibi birçok Hamsi yemeği mevcut mekanda. Kışın giderseniz balık taze, pişirilmesi ve servisi başarılı, lezzeti yerinde. Aslında ana mevzu bu mekanda yöresel yemekler. Muhlama inanılmaz güzel, Nur Abla biraz zayıf kalıyor bu noktalarda. Eğer güzel bir Muhlama yiyeyim dersem sanırım tercihim Sisoreden yana olacaktır. Ayrıca yöresel Turşu Kavurma, Fasulye Diblesi, Pazı Kavurma, Lahana Diblesi çok başarışlı. Lahana Dolması ve Lahana Çorbasını tavsiye ederim. Eğer daha önce Lahana çorbası içmediyseniz gerçekten denemenizi öneririm. Değişik ve hoşunuza gidebilecek bir lezzet.


Pide konusunda aynı şeyleri söyleyemeyeceğim maalesef. Kavurmalı, kıymalı, peynirli pideleri fena değil. Fakat sadece pide için düşünüyorsak tercihim kesinlikle Lider Pide'den yana olur. Mekana yakın biryerlerdeyseniz, arkadaşlarınızla gidip karadeniz yöresinden değilde pide çeşitlerinden devam edeyim diyorsanız deneyin tabii ki. Fakat kapalı pide yerine açık, yuvarlak pide yemenizi tavsiye ederim.

Sade kavurmalı veya kaşarlı olduğunda biraz kuru kalabiliyor. Yumurtalı, karışık şekilde ideali yakalayabiliyorsunuz.



Diğer bir can alıcı noktası Sütlaç :) Hafifliği, kıvamı ve tadıyla en üst sıralara giriyor. Tercihiniz ne olursa olsun bu mekandaysanız finalinizi sütlaçla yapın. Şekerle boğulmamış, kıvamı, prinç oranı gibi birçok bileşen çok iyi ayarlanıyor, fırına veriliyor sütlaç. Üzerini komple kaplayan fındık parçaları ile servis ediliyor. Kaçırılmaması gereken bir lezzet.


Fiyat konusunda çok uygun diyebilirim. 4 kişi çok iyi birşekilde yiyip kalkarsınız 100 TL gibi bir rakama. Servisin hızı ve içerideki personelin hizmeti gayet olumlu.
Genel anlamda yöresel yemekleri başarılı, balıkları normal düzeyde, pideleri biraz iyinin altında diyelim.

Gitmek isteyenlere şimdiden afiyet olsun..

Not: Sisore Lazcada "Sen Nerdesin" anlamına gelmektedir.

Mekanla ilgili yorumlarınız ve görüşleriniz olursa bizimle alttaki yorum kısmında paylaşınız lütfen.

Merkez Kavacık : 
Tel  : 0216 425 13 07
Adres : Orhan Veli Kanık Cad. No : 84 Kavacık / İSTANBUL

Şube Kozyatağı :

Tel  : 0216 362 87 87
Tel 2 : 0216 380 76 75
Tel 3 : 0216 380 76 26
 Adres : İnönü Cd. Sarıkanarya Sk. No : 17/1
Kozyatağı - Kadıköy / İSTANBUL





Tagged: , , , , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

Mekan hakkında veya bu leziz not hakkında yorumlarınızı ve görüşlerinizi buradan bizimle yaplaşırsanız çok seviniriz.