27 Ocak 2013 Pazar

Özgür Şef
 Bu hafta sonu Özgür Şef'in Ataşehir'de yeni açılan Fast Food hizmeti veren Deli Kasabına gittik. Ataşehir'de Ata Bloklarında 2'inci katta bulunan mekan ilk bakışta küçücük geliyor insana. 4 masası var içeride toplasanız oturacak yerin tümü 10 metrekare ancak.

Adı üzerinde Fast Food olduğu için böyle tercih edilmiş sanırım. Gittiğimizde içeride kimse yoktu, ama motorlu servisler roket gibi çalışıyordu.

Menüsü bir kasaptan :) bekleyeceğiniz üzere çok dar. Aslında dar olması çok daha iyi çünkü yediklerinizin lezzeti inanılmaz artıyor. Burger yiyebiliyorsunuz, steak, köfte, sucuk ve sosis yiyebiliyorsunuz. Tek çeşit tatlı tek çeşit salata mevcut. Ama enfes diyebilirim. Bizim yediklerimiz için bunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

Mekanda sizi Özgür Şef'in kardeşi karşılıyor, Özgür Şef'in saçlı halini düşünün.. O kadar benziyorlar. Sohbetleri, ilgileri çok iyi. Sizi rahatsız eden kimse yok ama konuşma isteğinizi gösterdiğiniz anda bir sıcaklı sizi buluyor.

Özgür Şef

Soğuk bir günde gittiğimiz için biraz üşüdük. Bir sürü ısıtıcı yanıyordu ama faydasını görmedik :)
Yediğimiz burgerlar çok çok başarılıydı. Full Burger özellikle yenmeli. İçinde 170gr köfte, füme et, cheddar peyniri ve yeşilliği mevcut. Yanında getirdikleri patates kızartmasının baharatı çok güzeldi, gelen sarımsaklı mayonezli sosu çok beğendim. Tüm gelenler son damlasına kadar bitti. 

Menüde ki tek tatlı Katmer. İstediğimizde kalmadı dediler ama yine Ataşehirde bulunan Steak House dan getirdiler hızlıca. Pişirme işlemi gittiğimiz yerde yapıldı. Antep'de yiyormuşsunuz gibi. Hiç farkı yok diyebilirim, fıstığı bol, kaymaklı, incecik açılmış hamur, sıcak sıcak ve çıtır çıtır. Sırf katmer yemeye bile gidilebilir.

Neden Menüde tatlı olarak sadece katmer var diye sordum. Çünkü Fast Food dükkanlarına özel değil, tüm mekanlarında sadece tatlı Katmer var.. Ustaları çok iyiymiş, ustamıza çok güveniyoruz ve o yüzden katmer yapıyoruz dediler. Kalamışta bulunan restorantlarında yapılıp tüm şubelerine dağılıyormuş.

Burger

Katmer

Mekan olarak küçük, oturma yeri az, soğuk gibi kelimeler yediğim burger ve katmerden sonra ortadan kayboldu diyebilirim. Özgür Şef'in kardeşinin ilgisi de üzerine eklenince katmerin kaymağı oldu :)

Neden bu kadar ünlü ve kendilerine emin olduklarını anlayabiliyorsunuz.. Köfte ve etlerini en kısa sürede tatmayı planlıyorum.

Fiyat kısmına gelecek olursak bir Burger King fiyatlaması beklemeyin tabikii, ama çok uçuk fiyatlar yok. Burger House'dan daha uygun diyebilirim. Fiyat Performans ise çok iyi..

Tebrikler.

Deli Kasap


Tagged: , , , , , , , , , , , ,

1 yorum:

Mekan hakkında veya bu leziz not hakkında yorumlarınızı ve görüşlerinizi buradan bizimle yaplaşırsanız çok seviniriz.