11 Şubat 2013 Pazartesi

 İstanbulda yaşıyorsanız veya ziyaret, iş, gezi için geldiyseniz mutlaka gidilmesi gereken bir mekandan bahsedeceğim bugün. Ümraniye Atakent mahallesinde bulunan Dönerci Celal Usta. Bölge olarak yemekle, iş noktalarıyla çok bir ilgisi olmasada ünü konumunu aşmış ve farklı ilçelerden müdavimler edinmiştir. Birisi de tabiki benim.
Dönerci Celal Usta, isminden de anlaşıldığı gibi asıl mesleği kasaplık olan Celal Ustanın yeri. 30 yılı aşkın süre kasaplık yaptıktan sonra kendi restorantını açmaya karar vermiş ve bize dönerin en lezzetlisi ile buluşturmuş.





%100 dana etinden yaprak döner yapılıyor burada. %6-7 gibi bir oranda yumuşaklık ve tat katsın diye kuzu eti ekleniyor. Kesinlikle kıyma kullanılmıyor, yaprak döner şeklinde servis ediliyor. Döner en az 3 gün dinlendirildikten sonra takılıyormuş, lezzeti inanılmaz, yumuşaklığı yağ oranı çok iyi. Döner yemenin keyfine varıyorsunuz. Et yediğinizi hissediyorsunuz. Çok iddialı olabilir belki ama İstanbulda yiyebileceğiniz en iyi döner bile diyebilirim. Gönüllü tanıtım elçisi durumundayım, herkese tavsiye ediyorum, denenmesi gerektiğini söylüyorum.


Döner, İskender, Çorba, Salata ve 2 çeşit tatlı (künefe ve sütlaç) mevcut sadece. İşinin özü ile ilgileniyor, farklı noktalara kayma gibi bir dertleri yok ve bu bizi çok mutlu ediyor. Günde yaklaşık 1500 kişi geliyormuş mekana, evlere servis de bir o kadar. Resimde görülen dev dönerlerden 4 tane takılı aynı anda. Servisleri gayet hızlı. Ücret olarak normal bir dönerciden farklı değil, bu lezzet için ekstra harcamalar yapmıyorsunuz. 

 

Döner lezzetine lafımız olmayan Celal Usta'da Döneri kadar leziz lavaşlarını da atlamayalım. Elde açılarak yapılan incecik lavaşlar sıcak geliyor ve içine koyduğunuz dönerle bir bütünlük yaratıyor. Kesinlikle gittiğinizde İskender yerine lavaş üstü tercih etmelisiniz.
Açık ayranlarının olması çok yerinde bir tercih, kapalı ayran servis edilen yerlerden hoşlanmıyorum. Çok daha lezzetli geliyor ayran bana. Çoban salata ve mevsim salataları var. Tatlı olarak künefe, döner kadar başarılı değil. Yani olmazsa olmazlar arasında yer almıyor. Canınız istedi ise tercih edebilirsiniz fakat ayrı bir güzellik olarak bahsetmeyeceğim.


Birçok televizyon kanalının yemek programları da uğramış Celal Usta'ya. Yazının sonunda videoları bulabilirsiniz. Ayrıca gazete ve dergilere de konu olmuş. Bunlarında birkaç tanesini ekledim.

İstanbulda döner yemek istiyorsanız, Anadolu yakasındaysanız başka bir seçenek düşünmeyin, atlayın gidin. Pişman olmazsınız.

Şimdiden afiyet olsun..


 

Atakent Mahallesi Reşitpaşa Caddesi
No:75 E-D Ümraniye - İstanbul
Telefon: +90 216 329 35 40 - 41





Tagged: , , , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

Mekan hakkında veya bu leziz not hakkında yorumlarınızı ve görüşlerinizi buradan bizimle yaplaşırsanız çok seviniriz.