26 Ocak 2013 Cumartesi

Karadeniz Restourant
İstanbul'da Karadeniz Sofrası denilince gidilebilecek birkaç mekandan birtanesidir Nur Abla. Ümraniye Tepeüstündeki mekan Karadeniz motifleri ile süslenmiş çok sıcak bir ortamdır. Duvarlarındaki resimlere biraz bakmaya başlarsanız ünlülerin de uğrak mekanı olduğunu anlarsınız.
Karadeniz Sofrası adı üzerinde Hamsi çeşitleri bolca mevcut. Balık her zaman tazedir. Hiç düşünmeden yiyebilirsiniz. Özellikle Kuru Fasülyesini tavsiye ederim. Turşu Kavurma, Dolma, Et Kavurma gibi lezzetlerinden hiç düşünmeden yiyebilirsiniz...

Karadeniz Restourant

Muhlamasına eleştiri getirebilirim, muhlama denilince dibinin tutması ve yanması gerekir. Fakat yediğim muhlamanın hiç dibi tutmamıştı. Söylediğimde cevapları başka müşterilerin bilmediğinden altı yanmış zannedip birde beğenmemezlik yaptıkları oldu. Birdaha gidişimde altını tutturun diye uyarmayı ihmal etmeyeceğim. Eğer sizde giderseniz tavsiyemdir muhlama dibi yanmış ve tutmuş yenir. En güzel tarafı o tavadan yanık yerin kazınmasındadır.

Karadeniz Restourant

Servisi çok hızlıdır. Karadenizli garsonlar fişek gibi çalışıyorlar, fakat yoğunluktanmıdır yoksa mizaçları gereğimidir çok somurtganlar. Espri yaptığınızda dahi ilk başta gerçek sanabilirler, aman dikkat.. Hijyen hatsafhadadır. Masalardaki tüm çatal kaşık tabak poşet içindedir. Gerçi önünüzden alıp başka tabak getirirler ama olsun..

Hafta sonu giderseniz Balık Çorbası bulabilirsiniz. Vasatın biraz üzerindeki çorbayı denemek isteyebilirsiniz. Laz Böreği akşam saatlerinde gitmediyseniz bulabilirsiniz. Damak tadınıza göre deneyebilirsiniz. Baklavasından mutlaka tatmalısınız. Mısır ekmeği olmazsa olmaz, yemeğin yanında el yapımı ayranlarından mutlaka içmelisiniz.

Yemek sonunda mutlaka 2 barda çay için.. E karadeniz mekanına gidip çay içilmeden kalkmak olmaz. Arka tarafta porselen demlikle daima taze çay bulunmaktadır.

Fiyatlar gayet ortalama seviyede. Bu kadar kalabalık, tutmuş, ünlülerin akın etmiş olduğu bir mekanın daha pahalı olabileceğini düşünüyorsunuz ama 2 kişilik bir yemek ile 50 liraya çıkabilirsiniz.

Fotoğraflarına ve bilgilerine ulaşmak isterseniz http://www.facebook.com/nurabla kendi siteleridir. Takibinize alabilirsiniz.. 

Karadeniz Restourant
Karadeniz Restourant 



Tagged: , , , , , , , ,

1 yorum:

  1. teşekkürler, mutlaka deneyeceğim burayı. daha önce sisoreye gidiyordum karadeniz yemekleri için. iyi bir alternatif olur.

    YanıtlaSil

Mekan hakkında veya bu leziz not hakkında yorumlarınızı ve görüşlerinizi buradan bizimle yaplaşırsanız çok seviniriz.