28 Ocak 2013 Pazartesi

Sıcak Çikolata
Bugün küçücük bir dükkandan bahsedeceğim. Çikolata Kahve. Çengelköyde Sahile çok yakın ara sokak da bir mekan. Gitmek isteyenler TJK'nın giriş kapısının tam karşısındaki dar sokakda sağ tarafta. Akşam saatlerinde giderseniz kapısındaki sıradan zaten orada olduğunu hemen anlarsınız. 

Olayları Sadece çikolata ve sıcak çikolata.. Ama öyle bir sıcak çikolataki daha iyisini ne içtim ne gördüm nede duydum :)

Dükkanın boyutları 20-25 metrekare civarıdır. 2 taraflı taburelere 6-7 kişi oturabiliyorsunuz sonrasında arada 1 kişinin geçebileceği kadar boş alan kalıyor. Dışarıda tabureler var. Sıra bekleyenler otursun da yorulmasın diye. Birde genç canavar gibi bir çocuk var, elinde kağıt size numara veriyor.. O numaraya göre içeri giriyorsunuz.


Gittiğimizde hafif yağmur çiseliyordu. İçeri full dolu, dışarda yaklaşık 10 kişi sıra bakliyordu. Bizde genç çırakdan aldık numaramızı beklemeye koyulduk. Bir sıcak çikolata içmek için yarım saat beklemek gerektiğini burada görebilirsiniz. 15 dk sonra içeriye girebildik ve 15 dk daha geçtikten sonra sonunda sıcak çikolatamıza ulaştık..

Ustamız sütle birlikte yaptığı çikolatanın üzerine köpük sıkıyor ve onun üzerine çok iyi yapılmış hakiki çikolatayı eritip kepçeyle döküyor :) hemde bol kepçe..Sıcak çikolata dediğiniz zaman öyle toz birşeylerden bahsetmiyorum.. Bir bütün çikolatayı eritip döküveriyorlar üzerine.. Tadı inanılmaz, yoğunluğu harika. Eğer bir yemek planınız varsa önce onu halledin de gidin derim, yoksa bu çikolatayı içince yer kalmıyor yemeğe.

Ortam çok samimi, bir duvar tamamen çikolataların olduğu raflarla kaplı. İçeride sakin bir müzik, dükkanı işletenler abi kardeşlerden oluşuyor belliki. Bir aile ortamı gibi gidip sohbet edip keyif yapıyorsunuz.

Ücretleri çok uygun. Bir latte fiyatına harika bir içecekle karşı karşıyasınız.
Ben normalde sıcak çikolatadan çok hoşlanmam. Yapılışı güzel değil ise çok ağır gelen bir içecekdir benim için. Ama bu farklı. Kesinlikle Çengelköy'e yolunuz düşerse uğrayın ve tadın.. Yolunuz düşmezsede siz düşürün derim..

Afiyet Olsun..

Tagged: , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

Mekan hakkında veya bu leziz not hakkında yorumlarınızı ve görüşlerinizi buradan bizimle yaplaşırsanız çok seviniriz.