29 Ocak 2013 Salı

Lider Pide
Bugünkü durağımız Ümraniye Tepeüstünde bulunan Lider Pide. Aslında adı Lider Pide olmasına rağmen ben Ünlü Pide demeyi tercih ediyorum. Nedeni yazının devamında.
Daha Önce Nur Abla nın Karadeniz Lokantasını yazmıştım. Lider Pide'de bu yere çok yakın bir konumda. Zaten o bölge Karadeniz Lokantalaıryla meşhur hale gelmiş durumda. Lider Pide sadece Trabzon Pidesi yapan bir lokanta. Tam bir esnaf lokantası görünümünde. Abartıdan uzak, sade içi masaları servisi ile salaş denilen mekanlardan.

Ama Trabzon Pidesi denildiğinde İstanbulda ki en önemli adreslerden birisi. İçeriye girdiğinizde duvarlara şöyle bir göz atarsanız, hemen hemen tüm ünlülerin burada çekilmiş fotoğraflarını görebilirsiniz.

28 Ocak 2013 Pazartesi

Sıcak Çikolata
Bugün küçücük bir dükkandan bahsedeceğim. Çikolata Kahve. Çengelköyde Sahile çok yakın ara sokak da bir mekan. Gitmek isteyenler TJK'nın giriş kapısının tam karşısındaki dar sokakda sağ tarafta. Akşam saatlerinde giderseniz kapısındaki sıradan zaten orada olduğunu hemen anlarsınız. 

Olayları Sadece çikolata ve sıcak çikolata.. Ama öyle bir sıcak çikolataki daha iyisini ne içtim ne gördüm nede duydum :)

Dükkanın boyutları 20-25 metrekare civarıdır. 2 taraflı taburelere 6-7 kişi oturabiliyorsunuz sonrasında arada 1 kişinin geçebileceği kadar boş alan kalıyor. Dışarıda tabureler var. Sıra bekleyenler otursun da yorulmasın diye. Birde genç canavar gibi bir çocuk var, elinde kağıt size numara veriyor.. O numaraya göre içeri giriyorsunuz.

27 Ocak 2013 Pazar

Özgür Şef
 Bu hafta sonu Özgür Şef'in Ataşehir'de yeni açılan Fast Food hizmeti veren Deli Kasabına gittik. Ataşehir'de Ata Bloklarında 2'inci katta bulunan mekan ilk bakışta küçücük geliyor insana. 4 masası var içeride toplasanız oturacak yerin tümü 10 metrekare ancak.

Adı üzerinde Fast Food olduğu için böyle tercih edilmiş sanırım. Gittiğimizde içeride kimse yoktu, ama motorlu servisler roket gibi çalışıyordu.

26 Ocak 2013 Cumartesi

Karadeniz Restourant
İstanbul'da Karadeniz Sofrası denilince gidilebilecek birkaç mekandan birtanesidir Nur Abla. Ümraniye Tepeüstündeki mekan Karadeniz motifleri ile süslenmiş çok sıcak bir ortamdır. Duvarlarındaki resimlere biraz bakmaya başlarsanız ünlülerin de uğrak mekanı olduğunu anlarsınız.